Jag läste i en mattidning för några dagar sedan att “det kan vara svårt att hitta vegetariska rätter som passar på ett julbord”. Say what? Den som skrev det har uppenbarligen väldigt dålig fantasi. Synd då att hon inte var med på vår senaste matbloggsträff med tema “julbord med knorr” för oj, vad mycket gott som dukades upp! Har du närt en vegetarian vid din barm och vet icke vad du ska bjuda på i jul? Misströsta ej!

Rebecka hade med sig en enkel och ack så ljuvlig sallad – kokta rödbetor på en bädd av spenat. Smula över fetaost och valnötter så är saken biff! Enkelt att förbereda, dessutom.

Åsa hade med sig en alldeles ljuvlig grönkålssallad toppad med apelsin och granatäpple. För att göra den lite matigare hade hon i quinoa, och grönkålen masserade hon med kryddblandning (kryddpeppar, bland annat) och olja. Stay tuned på hennes blogg för recept.

Linda och Karin hade tagit med sig paj, den ena med grönsaker och saffransstanning (så gott!) och den andra med svamp och grönkål. Alldeles ljuvliga båda två!

Förutom alla godsaker som serverades på vårt vegetariska julbord finns det ju den finfina grönkålspatén som var med vid förra årets jul-matbloggsträff…

…eller den här salladen med rödkål som är går på ett kick att slänga ihop. Andra förslag? Titta in hos Ann-Louise, hon brukar sitta inne på mängder med bra tips! Och sitter du själv inne på ett bra tips – släng iväg en kommentar, tack!