GP:s dunderglögg i all ära men för er som inte har tid/ork/vilja att vänta en månad (minst) på att den ska bli klar kan jag varmt rekommendera den här varianten som vi har gjort det här året. Jag gillar hela grejen med att ha dunderglöggen som bubblar, doftar och sprider allmän julstämning i köket men, ärligt – den här glöggen är snäppet vassare! Originalreceptet hittar du här, men vi gjorde några ytterst små ändringar.

Vår variant av Kerstin Wiklunds glögg

recept från GP

2 g kardemummakärnor

10 g kanel

20 kryddnejlikor

1 bit ingefära

0,5 bit pomeransskal

10 cl renat

1 flaska rött vin

1,5 dl socker

2 tsk ekologiskt vaniljpulver

Krossa kardemummakärnorna och bryt sönder kanelen. Lägg i en väl rengjord glasburk tillsammans med kryddnejlokor, ingefära och pomeransskal. Häll över renat. Låt stå över natten så att kryddorna dras ut ordentligt. Sila bort kryddorna genom ett melittafilter. Häll rödvin i en kastrull, tillsätt strösocker och vaniljpulvret. Sjud utan att koka. Tillsätt spritextraktet och blanda ordentligt. Färdig att dricka.