Jag ligger hemma med allsköns förkylningssymptom – just nu feber som liksom aldrig vill försvinna. Mat smakar papper, alvedon smakar gott (bara där förstår ni hur allvarligt det är…) och det enda som egentligen fungerar att äta är julgodis. Tur då att vi gjorde en sats buckeyes förra veckan. Receptet på de här små kompisarna kommer traditionellt från Ohio men jag hittade dem i en modifierad version hos Ann-Louise.

Skinny buckeyes

(Skinny buckeyes)

massor…

2 dl kokta kikärter, avsköljda
1,5 dl (osaltat) jordnötssmör
0,5 dl honung
0,5 tsk vaniljpulver
en gnutta salt
70 g mörk choklad, minst 70%
1 tsk kokosolja
tandpetare

Mixa kikärterna i en blender tills de blir ett grovt pulver. Tillsätt jordnötssmör, honung, salt och vaniljpulver och mixa tills allt är blandat. Häll i en skål och ställ i kylen så smeten stelnar lite, kanske en kvart eller så. Rulla bollar, lägg i en form och ställ in i kylen igen. Smält under tiden chokladen och kokosoljan. Sätt en tandpetare i varje boll, doppa (delvis) i chokladen. Förvara i kylen några minuter innan servering. Går utmärkt att frysa in om man (mot förmodan) inte äter upp alla direkt.