Leila Lindholm får ursäkta, men det bästa chocolate chip cookie-receptet jag någonsin har hittat kommer från (barn-) kokboken The Star Wars Cookbook (Wookie Cookies and other galactic recipes). Kakor jag bakar har en tendens till att flyta ut vid gräddning men inte de här, inte. Wookies kan man lite på.

Wookie cookies

1 plåt

2 (och 1/4) cups vetemjöl

1 tesked bakpulver

1 tesked salt

1 tesked mald kanel

1 cup osaltat smör

1 cup råsocker

2 ägg

1 tsk mald vaniljstång

1,5 cup hackad mörk choklad

havssalt att strö over

Värm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål och ställ åt sidan. Blanda socker och smör och vispa tills det är krämigt. Blanda i ägg och vanilj. Blanda i mjölblandningen och slutligen den grovt hackade chokladen. Rulla runda bollar och tryck till (mina var ungefär 1 cm tjocka) och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över havssalt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills kakorna fått fin färg. Låt svalna på ett galler.