Att få en ugnsbakad faluquorv att se god ut är ju inte speciellt lätt, om man säger så. Det är verkligen spännande det där, hur viss mat kan se så tråkig ut på bild, trots att det smakar alldeles himmelskt. Sen är ju inte jag någon mästare på att piffa speciellt mycket heller, dels för att jag tar mina bilder två sekunder innan jag äter den och dels fö – nej förresten, det är nog precis det som är anledningen.

Man kan ju fylla en sånhär med nästan vad som helst, men i min finns det alltid senap, lök och bostongurka.

Ugnsbakad faluquorv

2 portioner

1 vegetarisk falukorv (middagskorv tror jag den kallas)

1 gul lök (ganska stor)

bostongurka

senap, en stark sådan

ströbröd

eventuellt riven ost av den starkare sorten

1 burk krossade tomater

salt, nymald svartpeppar

en gnutta socker

Sätt ugnen på 225°. Skär ett gäng skåror i quorven, ganska djupa så att man lätt kan pilla ner fyllningen. Lägg i en klick senap, lite bostongurka och en skiva lök. Dra på lite extra senap ovanpå quorven och häll över lite ströbröd blandat med ost. Stek lök i en klick smör tills bitarna har blivit mjuka, häll på krossade tomater och låt koka in i några minuter. Smaka av med salt, peppar och lite socker. Häll i formen runt quorven, lägg på överbliven lök om det finns sådan och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera med potatismos och stora mängder senap.