Jag är svag för det mesta som innehåller ost, som de flesta av er vet vid det här laget. Jag hade valt bort söta desserter för en bit ost vilken dag som helst, och hade jag kunnat hade jag tagit anställning som kvalitetssäkrande provsmakare för västerbottensost. Just därför är jag och de här små ostkakorna en match made in heaven. Receptet hittade jag hos Hanna.

Ostkex med chili
(Parmesan biscuits)

ca 25 st

100 g smör i kuber

100 g vetemjöl

salt, en nypa

cayennepeppar, en nypa

50 g lagrad ost (jag använde brännvinsost)

50 g parmesan

1 ägg, uppvispat

parmesan till topping

1 grön chili, skivad

Värm ugnen till 180°. Lägg smör och mjöl i en skål tillsammans med salt, cayennepeppar och den rivna osten. Blanda ihop ordentligt (gärna i matberedare) tills du har en ganska sammanhängande deg. Pressa samman till en degboll, klä i plastfolie och låt degen vila svalt i 30 minuter. Mjöla en bakyta och kavla ut degen tills den är 3-4 mm tjock. Ta ut kakor med ett mått, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ett uppvispat ägg och riv över lite parmesan. Toppa med en chiliskiva.