När jag letar middagsinspiration brukar jag titta in på Kung Markattas receptsidor. För några dagar sedan ramlade jag över ett recept signerat Ann-Louise och som bekant är hennes blogg en av mina absoluta favoriter! Det här receptet seglar upp på min mentala topp-tre-lista över godast pastarätter och kommer bli en ny favorit här hemma, kan jag lova. Enkelt (koka, blanda, ät), snabbt och mättande.

Spaghetti med pesto och ärtor
4 portioner

4 portioner spaghetti (gärna fullkorn)

1 paket ekologisk keso

några matskedar grön pesto

2 dl frusna ärtor

1 dl solrosfrön

några nävar finstrimlad rödkål

några nävar färsk spenat

Koka spaghettin och häll i ärtorna en minut innan spaghettin är klar. Häll av vattnet, blanda med peston och keson. Tillsätt övriga grönsaker och blanda. Smaka av med salt och peppar, toppa med solroskärnor.