Den där känslan man får ungefär en timme innan middagen när man är löjligt hungrig och vet att det är drink och tilltugg på gång – den känslan gillar jag. De där tilltuggen ska helst vara enkla att göra för om de råkar ta slut måste man kunna göra nya på några sekunder, och på landet har jag hittat just the thing – bruschettamix. Bibbi hade en hel burk (med betoning på hade) i skafferiet och den försvann i ett nafs.

Torkad bruschettamix

Ta önskad mängd bruschettamix, droppa i vatten och/eller olivolja och låt stå ett tag. Klicka ut på crostinis och servera direkt (så inte crostinisarna blir mjuka). Tyvärr vet jag ingen specifik butik som säljer bruschettamixen men om du ramlar över en – bunkra upp. Ordentligt, för det här är livräddaren vid jaha-vad-ska-vi-tugga-på-till-champagnen-funderingarna som kan uppstå vid spontanmiddagar.