Hjälp. De senaste två dagarna har vi provat så mycket champagne att jag känner mig alldeles fyrkantig. Igår körde vi mot den lilla och ack så mysiga byn Hautvillers som vi blivit tipsade om att besöka. Här bodde Pierre Pérignon, munken som utvecklade metoden för att tillverka champagne. Trots att byn är ganska liten finns det ett gäng champagnehus att besöka och vi stannade till hos två av dem – Pierre Gobillard och G Tribaut.

På väg hem körde vi förbi Aÿ där champagnemakaren Richard Fliniaux huserar. Hans champagne bjöd våra vänner Martin och Helena på när de gifte sig och vi blev så förtjusta att vi beställde hem några lådor till vår bröllopsfest förra året.Vi hade inte ringt innan och tyvärr var han inte där så vi gjorde en chansning, men det där med öppettider verkar generellt vara lite upp och ner här. Dagens lärdom? Är det en champagneproducent du v-e-r-k-l-i-g-e-n vill besöka? Ring först. Better safe than sorry, som man brukar säga.