Förra veckan hade vi en kompis över på middag och i sedvanlig ordning började jag fundera på efterrätten några minuter innan vår gäst knackade på dörren. Som av en händelse hade jag sökt efter recept med grapefrukt några minuter innan och när jag fipplade till lite fick jag helt plötsligt upp rubriken Blodgrape med vit chokladkräm. Taget. Oj, vad gott! Och så enkelt! Det här seglar helt klart upp som min nya favoritdessert att ta till när tiden tryter. Receptet kommer från Allt om Mat. (Grapefrukten – Charlotta, 2-0)

Blodgrape med vit choklad

(Red grapefruit, white chocolate)
4 portioner

1 ganska stor blodgrape
1 burk kesella 1% (kanske lite mindre än en hel)
vit choklad, ungefär en halv chokladkaka

Skala grapen och skär bort allt vitt. Dela på hälften och skär i tunna skivor. Smält chokladen över vattenbad, blanda sedan med kesella och låt stå kallt ett litet tag. Lägg grapen på tallrik, klicka över chokladkrämen och riv över lite choklad precis innan servering.