Den här veckan har jag och Calle #retrovecka eftersom jag har bläddrat i någon gammal kokbok från typ -95 där jag hittade en hel hög med gamla godingar. Först ut blev klassikern Flygande Jakob, som jag faktiskt aldrig har ätit innan. Jag gjorde en del ändringar men jag måste säga att det inte var så illa alls! Det enda jag är något tveksam till är de varma bananerna, men de kan man ju hoppa över.

Flygande Jakob, den vegetariska versionen

2 portioner + matlåda

6 quornfiléer, tinade

(soja, saft från 1 citron, lite agavesirap, svartpeppar)

1 banan

4 dl mellangrädde

2 dl chilisås

1 dl riven ost

1,5 dl torrostade jordnötter

nymald svartpeppar

Jag brukar marinera mina quornfiléer i lite soja, citronsaft, agavesirap och svartpeppar – vill du inte det går det säkert lika bra utan. Sätt ugnen på 225°. Lägg quornfiléerna i en smord ugnsfast form, blanda alla ingredienser till såsen och häll över quornfiléerna. Strö över den skivade banan och riven ost och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt vila ett litet tag tills såsen satt sig. Häll på jordnötter och servera gratängen tillsammans med råris och sallad.