Ser ni? Och NEJ, det är ingen fågel.

Jag ber om ursäkt för den ytterst dåliga rubriken men jag vill bara meddela att vi HAR SETT SÄLAR! Första gången från båten när vi lagt till strax söder om Ljungskile, och idag såg vi en guppa omkring i vattnet när vi stod på bryggan. Helt otroligt.

Vi har haft en helt fantastisk sensommarhelg på landet. Solsken, årets sista båttur och fina vänner gör mig så glad att jag helt enkelt måste skicka er alla ett virtuellt vykort från (sen-) sommarens finaste helg.

Bästa maten att ta med på en båttur är den ytterst välplanerade vi-tager-vad-vi-haver-röran som vi ofta slänger ihop. Den här gången blev det en sorts tomatsallad med finhackade tomater, lök, basilika, kronärtskocka och svarta oliver. Alldeles lagom att servera med en bit baguette. Till efterrätt festade vi till det med vattenmelon, Bibbis flädersaft och ett paket kakor som vi hittade i skafferiet. Den här helgen ska jag minnas med värme, speciellt i november när Göteborgsvädret får mig att fundera över varför jag inte bosatte mig i en djungel istället.