Coleslaw har aldrig varit ens i närheten av min 10-lista, men så kom Pernilla och vände upp och ner på allt. Det här är en icke-coleslaw med både ananas (va!) och kokos (!) utan att för den sakens skull smaka typ pina colada. Try this at home, kids. Ni kommer inte bli besvikna.

Coleslaw som ingen annan

8 portioner

1 dl majonnäs

0,5 dl äppelcidervinäger

1 tsk olivolja

0,5 tsk agavesirap

8 (-ish) dl strimlad vitkål

1 zucchini, grovt riven

3 st salladslökar, strimlade

1 jalapeño, finhackad

0,5 färsk ananas, skuren i bitar

4 msk kokosflingor

1 kruka färsk koriander

1,5 dl rostade & saltade cashewnötter

Rör ihop majonnäs, vinäger, olja och agavesirap i en skål. Lägg ner vitkål, zucchini, salladslök, jalapeno, ananas och kokosflingor. Blanda allt ordentligt och ställ in i kylen några timmar. Toppa med koriander och cashewnötter precis innan servering.