Den här helgen har vi spenderat på Åland eftersom det har vankats bröllopsfest för våra kära vänner Gustaf och Tove. Och oj, vilken fest! Fantastisk mat, fint brudpar och dans till småtimmarna. Vi slirade hemåt vid fyratiden i morse och åkte sedan tillbaka mot Göteborg tidigare idag.

Maten var alldeles fantastisk och Ålands-inspirerad vilket var väldigt kul, såklart. Förrätten (som var den enda rätten som jag fångade på bild, skandal) var en kastelholms-cheesecake på svartbrödsbotten. Såklart drack vi åländsk öl från Stallhagen till det. Förrätten var grillbuffé deluxe och efterrätten (efterrätterna, rättare sagt!) hade vår fina kompis Johanna gjort. Den där havtornscurden kommer jag leva länge på!

Calles bookmakertoast.

Annars på Åland? Vi svängde förbi finfina Pilsnermackan och åt lunch (gå dit!), Minnas föräldrar var som vanligt snälla och lät oss bo där (TACK snälla ni!) och jag lämnade kvar en liten bit av mitt hjärta när vi åkte därifrån. Vi ses snart igen, Åland!

Mer Åland?

Lyssna på matlagningsprogrammet Meny i P1, de har varit i Mariehamn och lagat åländsk mat tillsammans med Harriet Strandvik, bland annat gjorde de ålandspannkaka med sviskonkräm. Här kan du lyssna!