I Skåne hade vi kallat de här för bullar, men det får man inte i Göteborg. Varenda gång jag råkar säga att jag vill ha en “ostbulle” tittar Calle på mig som om jag kommer från Neptunus, och så berättar han gärna att man minsann inte säger “bullar” i Göteborg utan “frallor”. Really? För er (underbara) skåningar som läser här – varsågoda, ett bullrecept. Till Göteborg och resten av världen – varsågoda, ett frallrecept (hur töntigt låter inte det?) som jag hittade på bloggen Frostrosor.

Kalljästa bullar à la Frostrosor
ca 20 st

12 g jäst

5 dl kallt vatten

5 dl rågsikt

7 dl dinkelmjöl, siktat

1,5 tsk salt

1 msk olivolja

1 msk honung

Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt mjöl, salt, olivolja och honung. Blanda ordentligt. Täck bunken med en handduk och ställ i kylskåpet över natten. På morgonen – sätt ugnen på 225°. Stjälp upp degen försiktigt på ett väl mjölat bakbord och dela degen i ungefär 20 bitar. Undvik att bearbeta degen för mycket! Lägg bitarna på bakplåtspapper och grädda i 20 minuter eller tills bullarna fått fin färg.