Vi är på landet igen, och trots att det varnas för åskväder, ösregn och gudvetvad hade vi en alldeles underbar kväll igår. Det är då något speciellt med svenska sommarkvällar när man kan sitta ute till midnatt utan att frysa. Idag hade jag planerat att ta med mig Calle “Sälen” Ljungblad ner till bryggan för ett morgondopp men efter att ha tittat ut tänkte jag om. Det får bli imorgon istället. Men hörni! Jag har hittat världshistoriens enklaste (och godaste!) recept på drinktilltugg! Bibbi bjöd på de här till ett glas Aperol Spritz och jag vill bara utfärda en liten varning – det kan vara så att det är svårt att sluta äta de små godsakerna när man väl börjat. Säg inte att jag inte varnat er.

Bibbis brödpinnar

många…

1 paket tunnbröd (sviktat fullkorn)
olivolja av den finare varianten

havssalt, franska kryddor

Sätt ugnen på 225°. Pensla med olivolja på båda sidorna, strö över havssalt och kryddor. Klipp i smala remsor. Grädda i ca 4 minuter tills brödpinnarna har fått fin färg.