Mårtenssons frågade efter snabba recept för lata dagar och det jag brukar göra när tiden är knapp är skapelsen på bilden ovan – en überenkel äggröra på rostat bröd, självklart serverad med (alldeles för stora mängder) citronskivor och eventuellt lite gurka. Knappast något för märkvärdighetsministeriet men det är gott, det går snabbt och man blir mätt. Win-win-win. Något som jag annars älskar att äta på sommaren är gazpacho, gärna med extra chili och en bit bröd till.

Rostad smörgås i all sin enkelhet
(Toast west coast)

en skiss…

1,5 dl kesella, 1%

0,5 (-ish) dl gräddfil

1 msk majonnäs

3 ägg (ta 4 om du är hungrig)

0,5 pkt fryst dill

1 liten rödlök

salt, nymald vitpeppar

citron, några skivor

rostat bröd, fullkornsversionen

Koka ägg (hårdkokta är att föredra…) och låt svalna. Blanda under tiden resten av ingredienserna till röran. Skala äggen och dela i små bitar, blanda i röran. Smaka av med salt och vitpeppar, ställ i kylen en liten stund. Servera röran på rostat bröd tillsammans med några skivor citron.