Cannoli – igen…

Vår sista dag hos Alex och Adam spenderades på Manhattan. Planen var att de skulle vara lediga, vi skulle gå på bio, handla mat till kvällens middag och kanske åka en snabb runda till the Met. Men, som så ofta när vi gör upp planer slutade dagen helt annorlunda – och knappast till det sämre. Vi hoppade av tunnelbanan vid Union Square och gick sedan ner mot Washington Square Park. I närheten ligger det nämligen ett litet café som påstår sig vara de första i USA som serverade cappuccino. Bra där! Mörkt, murrigt och fyllt med tavlor (och ett något sviktande tak…) men med enkel, rustik mat och såklart – en himmelsk cappuccino.

Espressomaskinen…!

Espressomaskinen (den gamla, gamla vill säga) är ett konstverk bara den. Stor, otymplig men ack så fint utsmyckad. Jag vill ha en. Och det hade säkert inte varit speciellt komplicerat för mig att fundera ut hur man egentligen gör en espresso i det där vidundret. Lätt som en plätt.

Caffe Reggio hittar du på 119 Macdougal St, i närheten av den finfina lilla parken Washington Square Park. Kolla in.