Den här salladen åt vi på midsommar, och den ursprungliga varianten kommer från Calles mamma. På midsommar ville vi ha den lite mer matig och tillsatte både det ena och det andra tills den blev såhär:

Sommarsallad med nypotatis
(Summer salad with new potatoes and roasted cauliflower)

4 portioner

20 lagom små nypotatisar

1 blomkålshuvud, delat i lika stora bitar som potatisen

1 paket babyspenat

1 gäng ugnsrostade tomater

1 burk pesto (den ekologiska från Kung Markatta är min favorit)

1 burk kronärtskockshjärtan

1 knippe sparris

1 knippe rädisor

1 burk bönor av valfri sort (vi hade stora vita)

salt, nymald svartpeppar

olivolja

Gör först av allt tomaterna (kolla in receptet här). När de är klara, ställ åt sidan tills resten av salladen är klar. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisarna och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Skär blomkålshuvudet i mindre bitar och blanda med potatisen. Skvätt över olivolja, salt och peppar och grilla i ugnen i ungefär 30-40 minuter. Stek sparrisen lätt i stekpanna. Dela kronärtskockan och rädisorna i mindre bitar och lägg i en stor salladsskål tillsammans med babyspenaten och sparrisen. Blanda i bönor, pesto, potatisen och bomkålen. Lägg slutligen på tomaterna och låt salladen stå till sig lite innan servering.