Varma sommardagar (hoho, vart är ni?) är den här salladen min stora favorit. Om en sallad kan vara läskande så är den här det, helt klart. Det finns säkert biljontals varianter på tabbouleh (Victoria, har du kanske ett recept att bjuda på?) men sist körde vi all in och blandade i lite allt möjligt. Fungerade fint det med!

Tabbouleh (-ish)
4 portioner

2 dl bulgur
5 dl slätbladig persilja

1 (stor!) kruka mynta
1 burk kronärtskockshjärtan

1 bunte salladslök
1 bunte grön sparris

1 liten röd chili

1 ask romanticatomater, finhackade

0,5 dl pressad citron

salt, nymald svartpeppar

olivolja

Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Finhacka persilja, chili, mynta och tomater och lägg i en stor skål. Dela kronärtskockorna i mindre bitar och blanda med resten av salladen. Stek sparrisen lätt (krispig sparris är den bästa!) och låt svalna innan du blandar i. Salta och peppra, pressa över citron, häll över lite olivolja och blanda allt ordentligt.