Jag hittade ett recept hos Hanna, gjorde nästan precis som det stod i receptet men lyckades ändå göra en helt annan rätt än vad jag hade tänkt. Mozzarella istället för burrata, brödet rostat och bredvid istället för i och dessutom slängde jag i lite vita bönor.

Till mitt försvar vill jag säga att jag väntar med att göra den här gudomliga soppan på riktigt när jag har skramlat fram lite burrata. Och det kan ju ta sitt lilla tag…

Pappa al pomodoro
4 portioner

4 tomater
2 stora vitlöksklyftor
1 kruka basilika
olivolja (en bra sådan!)
salt, nymald svartpeppar
2 burkar krossade tomater
1 burk stora, vita bönor
torrt, vitt bröd
1 paket mozarella

Klyfta tomaterna, hacka en vitlöksklyfta och lägg i en ungsfast form tillsammans med en tredjedel av basilikan. Ringla över olivolja, salt och nymald svartpeppar. Sätt in i ugnen och grädda i 20 minuter, 200°. Hacka under tiden ytterligare en tredjedel av basilikan och en till vitlöksklyfta. Fräs i olivolja i en gryta, tillsätt krossade tomater. Låt koka upp och sjud sedan grytan i minst 15 minuter. Tillsätt de ugnsbakade tomaterna (och basilikan och vitlöken från formen) och blanda väl. Tillsätt de vita bönorna och låt grytan stå på spisen tills den kokat in ordentligt. Servera med mozarella, bröd och lite färsk basilika på toppen.