Jag har sagt det förut och jag säger det igen – Calles pannkakor är svårslagna. Jag älskar pannkakor och vi äter det lite då och då, antingen med pressad citron och lite socker (till frukost) eller som på bilden ovan med avokadokräm och en skvätt tabasco (till middag). Comfort food deluxe i det här hemmet.

Crèpes med avokadokräm

2 portioner

1 ekologiskt ägg

2 dl dinkelmjöl, siktat

3 dl ekologisk mjölk

salt, en gnutta socker

(smör till stekning)

2 avokados

0,5 burk kesella 1%

0,5 dl gräddfil

1 liten rödlök

1 vitlöksklyfta, finriven

en skvätt tabasco

salt, nymald svartpeppar

västerbottensost, riven eller hyvlad

Blanda ägg, hälften av mjölken och allt mjöl. Rör om tills det är en tjock och jämn smet. Häll i resten av mjölken, vispa och låt sedan smeten stå i ungefär 15 minuter. Stek i smör. Blanda mosad avokado, kesella, gräddfil, rödlök och vitlök. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Riv västerbottensosten och strö över precis innan servering.