Det här kan vara ett av de mest ombloggade recepten i matbloggosfären just nu. Inte undra på det för det är gott, enkelt och lite sådär annorlunda. Jag menar, det är väl inte varje dag ni knäcker ner ägg i quornfärssåsen? Nä, tänkte väl det…

Ägg i skärselden

4 portioner

1 stor gul lök

1 klyfta vitlök

0,5 röd chili

smör att steka i

350 g quornfärs

1 burk cocktailtomater

2 msk tomatpuré

en skvätt rödvin

1 burk krossade tomater

4 ägg

några färska småtomater

parmesanost

salt, nymald svartpeppar

färsk basilika

Fräs chili, lök och vitlök i en klick smör, lägg i quornfärsen och stek i några minuter tillsammans med vinet. Tillsätt tomatpuré, cocktailtomater (på burk) och krossade tomater. Smaka av med salt och nymald svartpeppar och låt det hela puttra i några minuter tills såsen “satt” sig lite. Gör fyra gropar i köttfärssåsen och knäck i ett ägg i varje grop. Sänk värmen, sätt på ett lock och åt det puttra i fem minuter (eller tills äggen har den konsistensen ni önskar). Strö över parmesanost, delade cocktailtomater och basilikablad, servera med bröd och sallad.