Jag är bra på att göra vegetariska biffar med grönsaker, men efter några misslyckade försök med att göra vegetariska biffar på quorn har jag lagt ner det för stunden. Som tur är har inte min granne Sara det, för i helgen bjöd hon på den här finfina biffarna med lite sambal-sting.

Quornbiffar med sambal
(Quorn patties with sambal)
4 portioner

1 paket quornfärs (350 g)

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 dl tinad spenat

salt, nymald svartpeppar

2 tsk sambal oelek

1 msk ajvar relish

2 ägg

2 msk vetemjöl

1 dl riven ost

Skala och hacka lök, bryn lätt tillsammans med quornfärsen. Smaksätt med salt, sambal och ajvar relish. Strimla spenaten och lägg i färsen, stek en liten stund till. När färsen svalnat – blanda med ägg, vetemjöl och ost i en bunke. Forma till biffar och stek i olja på medelvärme ca 2-3 minuter per sida. Receptet kommer från Ica.