Så var det onsdag igen och jag har legat på soffan ungefär hela kvällen. Jag kom hem, åt mat och insåg att det där med träningen inte var aktuellt. Istället blev det soffa, filt och en bra bok – precis vad jag behöver just nu. Men hörni, vi skulle ju diskutera det här med ratatouille som jag upptäckte för några dagar sedan. Så enkelt, och vilken matlåda det blev av det hela! Jag längtade efter lunchen redan innan jag kom till jobbet. Jag åt röran med en stor klick aioli och en bit bröd, men jag kan tänka mig att det är lika gott med typ ris eller pasta. Receptet kommer från Russinet, men är i sedvanlig ordning något modifierat.

Ugnsrostad ratatouille

2 portioner + matlåda

1 zucchini
1 aubergine
1 burk cocktailtomater
2 gula lökar, lite mindre
1 röd paprika

1 burk vita bönor
2 stora vitlöksklyftor
färsk timjan, några kvistar
1 burk krossade tomater
salt, nymald svartpeppar

socker, en gnutta

olivolja

Sätt ugnen på 250°. Skär aubergine, zucchini och paprika och lök i mindre bitar. Lägg allt på en plåt med några kvistar timjan, riv över vitlöken och ringla över olivolja, havssalt och nymald svartpeppar. Baka ugnen tills grönsakerna blivit mjuka. Lägg grönsakerna i en gryta, häll på bönorna, cocktailtomaterna och de krossade tomaterna. Låt puttra tills det kokat in lite. Smaka av med lite socker.