Idén med att lägga chimichurri i korvbrödet kommer från Calles favoritställe nummer ett – Gourmetkorv. Det är, needless to say, galet gott. Eftersom jag i fredags hittade en übergod vegetarisk korv (ÄNTLIGEN!) ville jag såklart gå all in gällande korveriet och slog således på stora trumman när det gällde det där med tillbehören… Det finns säkert ett originalrecept på den här såsen någonstans i världen, men när jag gjort lite efterforskningar kunde jag konstatera att jag inte hittade ett enda recept som liknade det andra, så jag hittade på lite själv. Som jag brukar.

Chimichurri

4 portioner, till ungefär 8 korvbröd

1-1,5 dl olivloja av det finare slaget

2 st vitlöksklyftor, rivna

1 st liten röd chili (eller mindre, beroende på vad du gillar)

2 msk vitvinsvinäger

2 dl oreganoblad, färska och hackade

1 dl timjanblad, färska och hackade

1 dl basilikablad, färska och hackade

en gnutta socker

salt, nymald svartpeppar

Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med socker, salt och nymald svartpeppar. Låt stå ett tag innan servering så smakerna gottar till sig. Förvara i en lufttät burk i kylskåpet i upp till en vecka om ni inte orkar äta upp allt (ja, precis som om det skulle hända…).