Jag tog tre bitar av den här marängtårtan. Tre lagom stora bitar med extra jordgubbar, och hade det inte varit för att jag var så mätt efter den goda middagen hade jag kanske tagit tre bitar till. Gör ni den här marängen nu på direkten har ni världens bästa marängtårta klar till middagen ikväll. Just sayin…

Hirams glömda maräng

Lagom med tårta till 6-8 personer, kanske

5 äggvitor

0,5 tsk bakpulver

3,5 dl strösocker

Sätt ugnen på 225°. Vispa äggvitorna hårt. Blanda bakpulvret i sockret och skär ner det i äggvitevispet. Fyll marängmassan i en smord form (Bibbi använvde en vanlig springform!) och gör med en sked en grop i mitten. Dra upp marängsmeten uppåt kanterna. Ställ in formen i ugnen, stäng av värmen helt och glöm marängen! Låt den stå över dagen eller natten tills den stelnat. Servera med vispad grädde och färska bär.