Jag har många laster i livet, och pepparrot är en av dem. Konstigt, kan tyckas, eftersom jag inte äter fisk men pepparrot passar till typ allt. Speciellt på en smörgås, eller som här – på rödbetor. Den här förrätten bjöd Bibbi oss på när vi var på landet sist och den var ljuvlig!

Rödbetor med riven pepparrot

OBS receptskiss – improvisaion krävs…

rödbetor för 4 portioner (kanske 800 g – 1 kg?)

smör

grädde

riven pepparrot

salt, nymald svartpeppar

Koka rödbetorna med skalet på tills de är mjuka (vilket borde ta ungefär 20-30 minuter). Spola i kallt vatten och gnugga av skalet. Skölj av rödbetorna. Skär i bitar och lägg på tallrikarna. Smält smöret, vispa i grädde och tillsätt pepparrot efter smak och tycke (ju mer desto bättre tänker jag…) Häll gräddsmörs-blandningen på rödbetorna, salta och peppra och strö över lite riven pepparrot precis innan servering.