Justdeja, jag har ju glömt att berätta om den där remouladsåsen jag gjorde till mina f*skpinnar förra veckan. Det är lite skämsmin över det faktum att jag aldrig gjort egen remouladsås, även om jag ju inte äter fisk. För det här måste väl vara fisksåsen nummer ett? Eller? Upplys en fisk-novis som mig.

Remouladsås
4 portioner

1 dl majonnäs*, kanske lite till 

1 dl gräddfil

0,5 msk dijonsenap

1-2 msk hackad kapris

0,5 dl finhackad smörgåsgurka

salt & nymald svartpeppar

*hemmagjord, såklart – lägg två äggulor i en skål, tillsätt lite dijonsenap och pressad citron – häll över rapsolja i en smal strimma och vispa kraftigt tills du har en lagom fast majonnäs. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Gör majonnäsen. Blanda med gräddfil och senap. Finhacka smörgåsgurka och kapris, blanda i såsen och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt stå kallt en liten stund innan servering.