Jag gör aldrig pastagratäng, aldrig, men för ett tag sedan fick jag det berömda rycket. Jag tyckte den blev väldigt god men Calle gjorde rynknäsa och var inte  riktigt lika imponerad som jag. Nåväl, han kan ju inte ha god smak när det gäller allt, eller hur?

Pastagratängen

4 portioner

4 portioner pasta, fullkorn

1 purjolök, lite mindre

200 g champinjoner

2 paprikor, grön och röd

4 ägg

3 dl mjölk

salt, nymald svartpeppar

(ev någon form av e-nummerstinn grillkrydda)

riven ost, gärna en stark variant

Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnssäker form och koka pastan. Strimla purjolök och tärna paprika i lagom stora bitar. Skiva champinjonerna och stek på hög värme tills all vätska försvunnit. Lägg allt i formen och smaka av med salt och peppar (och andra kryddor om du så önskar). Vispa ihop äggstanningen och häll den i formen, strö över osten och gratinera mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

PS. Här ligger annonsen för vår (finfina lägenhet) – in och köp! DS.