Alltså, ärligt talat. Varma mackor, denna 80-talsklassiker. Hur gott är inte det? Och vem har inte under sin uppväxt fått det här till fredagsmyset framför 24 karatDet kommer mera och allt vad det nu hette back in the days? Igår gick våra matdiskussioner från “vi gör något fin-fint ikväll, något riktigt avancerat” till “äh, what the hell – vi gör varma mackor…” Till det drack vi ett fint Pinot Noir-vin som vi sparat ett bra tag, och inte nog med det – vi tittade på Lejonkungen. Calle blev tårögd några minuter in i filmen och jag ville bryta ut i spontantdans till Hakuna Matata.

Hur som helst, varma mackor var det vi skulle prata om. Vad har ni på era? Gör ni i järn, i ugn eller stekpanna? Den här gången gjorde vi i ugnen och jag körde klassikern senap, ost (stark), ananas (krossad), tomat och massor med oregano på min. Calle, finsmakaren, körde dijonsenap (starkast), lök (finhackad), tomat, ost, oregano och någon läskig skinka med 200 e-nummer i.

Underskattat, säger jag bara, men inget för de coolaste matbloggarna i kvarteret – passar mig utmärkt, med andra ord. Nu ska jag njuta av sista dagen på påskledigheten, vi hörs i veckan!