Till den här übergoda svampanrättningen skulle vi göra en sås vi smakade en gång för längesedan och allt gick så bra tils vi tillsatte rödvinsvinägern. Då började den smaka… apa. Nu vet vi vad dålig (och billig) rödvinsvinäger kan göra med goda såser. Nåväl, tur för oss att vi hade den här goda svampen – receptet hittade jag hos (surprise, surprise…) Russinet.

Portabello med fyllning

2 portioner

2 portabellosvampar

0,5 purjolök

1 vitlöksklyfta

1 citron, skalet

salt, nymald svartpeppar

100 getost, krämig sådan

Sätt ugnen på 175°. Ta bort foten och gröp ur svampen. Finhacka svampfoten, finstrimla löken och riv vitlöken. Fräs i lite olja tillsammans med svampen. Blanda ner citronskal, smaka av med salt och peppar. Fördela i svamphattarna och toppa med en (stor) bit getost. Gratinera i mitten av ugnen tills de har en fin färg.