Den här veckan har min matlagningsinspiration varit på noll. Trött på pasta, orkar inte göra något avancerat och egentligen inte sugen på något särskilt alls, men tack vare kvällens snabba och fina middag börjar inspirationen krypa tillbaka. Tack Karin (eller snarare Peter!) för inspirationen – den behövdes klockan 16.58 på Hemköp tidigare idag.

Fyllda paprikor

2 portioner

2 paprikor, valfri färg

quornfärs, ungefär 200 g

1,5-2 dl vatten, ungefär
tacokrydda, the more the merrier
1 gul lök

olivolja

två klickar crème fraiche paprika & chili

1 dl lagrad ost, riven

Sätt ugnen på 200°. Skär av toppen på paprikorna och ta bort kärnhusen. Ställ de topplösa paprikorna i en ugnsfast form och mjuka upp i ugnen under tiden som du gör fyllningen. Finhacka löken och stek i olivolja på svag värme. Tillsätt quorn och låt fräsa en liten stund. Häll på vatten, rör runt och vänta tills quornen har blivit lite mjuk. Häll på tacokrydda och smaka av tills du tycker det är lagom starkt. Ta ut paprikorna ur ugnen, fyll med quornfärsen. Klicka på lite crème fraiche, toppa med ost och gratinera till osten har fått fin yta vilket borde ta ungefär 15 minuter eller så. Servera med sallad och en bit (knäcke-) bröd.