Plötsligt händer det. Ungefär så kan man definiera mycket i mitt liv, bland annat det faktum att jag allt som oftast kommer på (under de mest konstiga tillfällen) att jag ska göra något. Som de här vegobullarna, till exempel. Receptet har legat under favoritfliken allt sedan vi hade vår senaste tant-träff hos Russinet, men det var först under ett sällsynt tråkigt cykelpass som jag kom på att nä, nu är det dags. Jag säger då det – plötsligt händer det…

Det här bullarna är – för att använda ett uttryck jag missbrukar när jag pratar engelska – awesome. Som små vegetariska frikadell-stek-bullar med massor av smak. Perfekta för matlådan, hurra!

Russinets vegobullar

(Veggie balls, recipe in english)
ca 40 st

1,5 dl mandelmjöl (Kung Markatta har!)

1.5 dl stark riven ost (brännvinsost använde jag)

1,5 dl ströbröd

1 liten gul lök, riven

1 msk vatten

3 ägg

salt & nymald svartpeppar

2 buljongtärningar

smör att steka i

Blanda alla ingredienser (utom buljongen) till en jämn smet. Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor gryta. Rulla små bollar av smeten. De sväller lite under kokningen så gör små, små! Koka bullarna i ungefär åtta minuter (gärna uppdelat i två omgångar). Ta upp med en hålslev och stek i smör tills de fått en fin färg. Servera med nästan vad som helst, men hos oss blev det med fylld portabellosvamp och romescosås.