För några dagar sedan förvandlades vårt kök till löpande bandet deluxe när jag och Calle gjorde egna vetetortillas. Calle kavlade ut (eller använde snarare pastamaskinen) och jag stekte i två stekpannor.

Anledningen till den här mexikanska frenzyn i vårt kök är Calles nyfunna kärlek till den här mannen och hans nya kokbok. Tio poäng till de här bröden som också är det första receptet vi provat från boken.

Vetetortillas
16-ish små

7 dl vetemjöl special

0,5 tsk bakpulver

25 g smör

3 dl varmt vatten

Blanda samman de torra ingredienserna, skär smöret i mindre bitar, blanda med de torra ingredienserna och nyp ihop. Häll långsamt över det varma vattnet och blanda ordentligt. Knåda i maskin (eller för hand om du sysslar med sådant) i några minuter och täck degen med en fuktig handduk. Låt vila i 20 minuter. Dela degen i 16 bitar och rulla varje del till en liten boll. Kavla ut bollarna till runda tortillabröd (eller kör i pastamaskinen som Calle…)  och låt vila i några minuter. Stek dem i en torr stekpanna, ungefär 30 sekunder på varje sida (håll koll, det går snabbt). Servera direkt eller värm upp i ugn precis innan servering.