Eftersom jag sällan bakar tårtor, kakor och annat sött är det perfekt att vi har snälla grannar som gör det. I måndags fick jag efter-tränings-muffins och för några middagar sedan bjöd de på den här daimcheesecaken. Lucky me, säger jag bara.

Daimcheesecake
8 portioner

75 g smör
14 digestivekex
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl strösocker
125 g philadelphiaost
3 äggvitor
3 pkt dubbeldaim

Smält smöret och krossa digestivekexen i en matberedare. Häll på smöret och kör tills det är en smulig massa. Tryck ut massan i en form (med löstagbar kant!) och ställ svalt. Vispa grädde och vaniljsocker i en skål, vispa äggvitor till ett hårt skum i en annan skål. Vispa äggulorna med socker i en stor bunke och tillsätt philadelphiaost. Tillsätt innehållet i de två första skålarna i den stora skålen och rör ihop. Krossa daimpaketen i småbitar och rör i smeten. Häll smeten i formen och ställ kakan i frysen. Låt stå kallt i minst fem timmar innan och ta ut cheesecaken från frysen minst 15 minuter innan servering.