Blimey! Vi kom till London i fredags kväll och jag har redan hunnit lägga mig till med en rad nya uttryck; blimey, week-END och scÅn (till skillnad mot svenskans scooone) till exempel. Men alltså, London. Jag har varit här typ åtta gånger vi det här laget, men ändå har jag aldrig fattat stadens storhet. Förrän nu. För mig, som är van vid ett ganska skräpigt, skränigt och smutsigt NYC är det här rena motsatsen. I de centrala delarna är det rent, folk ber om ursäkt när de stöter till en (bara det!) och allt är så… mysigt.

Igår gick vi på Borough Market och provade olivolja, ost och drack mulled cider tills vi var alldeles fyrkantiga. Vilken otrolig marknad! Som en jättevariant av Union Sq market som vi brukar gå på när vi är i NYC. Vi köpte med oss en svamppaté som jag ser fram emot att sätta tänderna i när vi kommer hem, och även tryffelhonung som enligt Hanna är a match made in heaven tillsammans med valfri, smakrik ost.

Efter marknaden gick vi till en pub för att titta på rugbymatchen mellan Irland och Wales och passade samtidigt på att äta mat – de andra körde på klassikern fish n chips och jag åt sandwich med sharp cheddar och übergoda pickles till. Jag upptäckte hur gott det är med maltvinäger till chips (pommes, alltså) och Hanna lärde mig hur gott det faktiskt är med brittisk cider. Idag är det söndag och vi helgar vilodagen (efter en helkväll här och här igår…) Lite senare ska vi möta upp Hanna och till dess ska jag frossa i scones, clotted cream och salt- och vinägerchips.