Ni som följer mig på instagram (@matrepubliken) har sett att jag drabbats av en mysig influensa. Hej muskelvärk, feberfrossa och illamående. Nåväl, idag känns det lite bättre och jag kan till och med titta på mat utan att dö lite. Tur det, för jag vill ju såklart tipsa om de här finfina quesadillasen som jag hade som efter-träning-snacks för några dagar sedan. Receptet kommer från en av mina absoluta favoriter – Ann-Louise.

Quesadillas med sötpotatis

2 st

4 tortillabröd

1 stor sötpotatis, skalad och tärnad

1 morot, tärnad

1 dl röda (avsköljda) linser

oregano

salt & nymald svartpeppar

1 dl riven ost (gärna något smakrikt)

Koka upp sötpotatis, morot och linser i vatten och låt det koka tills bitarna är mjuka (vilket tar ungefär en kvart). Sila bort överblivet vatten och mixa till en slät massa. Krydda ordentligt. Bred ut röran på två tortillabröd och fördela osten ovanpå. Täck med de resterande bröden som lock. Värm en stekpanna på medelhög värme och stek bröden på varje sida i några minuter tills de får en fin färg och osten har smält. Skär bröden i mindre trekantiga bitar och servera varma eller kalla.