Nu blir det förnyår-special ett litet tag framöver! Med vissa pauser – jag lovar… Enligt tradition står varje deltagare för en amuse bouche* som serveras under kvällen. Det här året hade vi fyra amuser till förrätt och fyra stycken till efterrätt. Varje rätt får ett namn av sin skapare, och efter Gustafs succé vid förra årets förnyår var förväntningarna skyhöga. Skulle den bli bra? Skulle han palla pressen? Skulle det bli en ny blaster? Svaret är ja på samtliga frågeställningar. Årets första amuse var en finfin kombination av karamelliserad rödlök, en bit finbröd (ett sådant med stora hål och krispig skorpa), en bit inlagd gurka och anklevermousse (till de andra). Som små öar av ren och skär lycka skulle jag vilja kalla det. Gustaf kallar det för “fois gras – fan vad bra!”. You gotta love it.

*Vår definition av amuse bouche är inte riktigt korrekt men för enkelhetens skull kallar vi det för det ändå, även om själva bidraget är liiite större än sig bör. Amuse bouche = munsbit av det mindre stadiet. Amuse bouche förnyår = något mer än så.