Snart är det första advent och det känns som att hela Sverige redan har satt upp adventsljusstakar och pyntat. Förutom vi då, såklart. I helgen åker det upp och dessutom blir det glöggpremiär. Åh, vad jag tycker om första advent! Men – nu var det burritos vi skulle prata om. Det här receptet kommer från Lilla Matdériven och är så himla bra för rödkål + äpple + tofu råkar vara himmelskt. För att inte tala om jordnötssåsen.

Tofuburrito från Lilla Matdériven
4 portioner

3 msk osaltat och osötad jordnötssmör
1 msk risvinvinäger
2 tsk ljus soja
1 ½ tsk ingefärssaft (riv 1 msk färsk ingefära och pressa ur saften med hjälp av en saft- eller nötduk)
1-2 tsk rårörssocker
chiliflakes att smaka av med
2-4 msk ljummet vatten

4 tortillabröd
500 g fast tofu, skuren i mindre bitar
1 syrligt äpple, tunt skivat
ca 1 liter tunt skivad rödkål
2 morötter, tunt skivade
massor med jornötssås

Mixa alla ingredienser till såsen och ställ den i kylen tills det andra är klart. Skiva äpplet och grönsakerna tunt. Värm olivolja i en stekpanna, stek tofun tills den har fått fin färg. Jag brukar hälla på solja på tofun för lite (extra) smak. Tillsätt grönsakerna, och stek hastigt på hög värme i någon minut. Lägg äppleskivorna på tortillabröden, toppa med tofuröran och ringla över massor av jordnötssås.