Varför, oh varför har jag inte bakat kalljästa frallor förrän nu? Jag tänker skylla allt på er. Ni har inte tjatat tillräckligt. Eller skrivit om det (ok, det var en lögn). Det är ju så himla smart! Släng ihop en liten deg på kvällen, rulla bullar, ställ i kylen och grädda på morgonen. Den som kom på det här är ett geni. Inspirationen till de här bullarna kommer från Mårtenssons!

Kalljästa frallor
sisådär 10 st

25 g jäst
3 dl vatten, ganska kallt

1 msk rapsolja

0,5 tsk salt

1 msk honung

4 dl dinkelmjöl, siktat

4 dl grahamsmjöl

2 dl dinkelmjöl, fullkorn

vatten + vallmofrö till garnering

Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Rör ner alla ingredienser och arbeta samman tills det är en smidig deg. Om det är för torrt – tillsätt mer vatten. Dela degen i 10 bitar och rulla till bullar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i kylen över natten. Ta ut frallorna på morgonen, pensla på vatten och strö över vallmofrö. Sätt igång ugnen på 225° och grädda frallorna i 10-15 minuter tills de fått fin färg.