Kommer ni ihåg de där pirogerna jag gjorde för ett tag sedan? De med kidneybönor och koriander? Jag ville bara upplysa er alla om att den där pirogfyllningen passar alldeles utmärkt till tacos. I lördags slog Calle till med ett långkok texas chili och istället för att göra min vanliga no meat lots of beans texas chili till gjorde jag det här. Tio poäng, som Picki brukar säga!

Röran med kidneybönor och koriander – igen

räcker lätt till 4 personer

1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 tsk stark chipotlepasta
1 msk tomatpuré
0,5 dl vatten
1 tsk spiskummin
2 burkar kidneybönor
en halv kruka färsk koriander
salt & nymald svartpeppar
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och chipotlepastan och låt det fräsa i någon minut. Häll i vattnet och tillsätt spiskummin och salt. Låt puttra några minuter. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Hacka dem grovt. Rör ner bönorna i lökröran och låt det hela svalna. Hacka koriandern grovt och blanda slutligen i röran innan servering.