Efter jobbet-innan träningsmatlagning måste hos oss gå snabbt och vara bra pepp innan ett pass på gymet. Den är rätten återkommer vi till over and over again, så bra är den. Receptet kommer från Markus Aujalay men är i grunden en klassisk, italiensk pastarätt.

Använda BRA oliver, gärna med lite sting i.

Pasta puttanesca

2 portioner + matlåda

4 portioner pasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor (tunt skivade)
0,5 dl olivolka
2 dl vitt vin
2 burkar krossade tomater
2 msk kapris
1 dl svarta oliver
1 nypa socker
salt och nymald svartpeppar
1 kruka basilika (grovt skuren)
1 pkt mozarella (tärnad)

Stek lök och vitlök i olivolja utan att de får färg. Häll i vin och låt koka upp. Tillsätt tomater, kapris och oliver och koka i 20 minuter. Smaka av med socker, salt och svarteppar, vänd ner basilika och tärnad mozarella och blanda med den nykokta pastan.