Det var mycket som var bra med förra helgens matorgie i Ystad. Matlagningen, vinerna, de fina saltsjöbadianerna som höll koll på oss och såklart närheten till havet. Att vakna upp, öppna balkongdörren och se havet är inte riktigt samma sak som att vakna upp, öppna fönstret och höra spårvagnar. Nåväl.

Under kvällens matlagningsbonanza tog jag nästan inga kort allt, dels för att alla andra smällde av bilder som om det inte fanns en morgondag och dels för att jag lyckades lägga kameran lite överallt under kvällen. När jag väl skulle ta bilder fanns den inte till hands, helt enkelt. Men, något jag lyckades ta bild på var Hannas direkt-från-London-importerade scones med tillhörande clotted cream (och till det Hanna-mammans goda sylt). Jag, som aldrig har smakat clotted cream, blev eld och lågor. Herreminje, vad gott! Alldeles lent, och perfekt i kombination med scones och sylten. Tyvärr verkar clotted cream vara svårt att få tag på här så jag överväger att anlita Hanna som direktimportör. Återkommer i frågan.

Nu ska jag, mamma, pappa och Isbjörnen packa in oss i bilen och ta en tur till Kivik för att fika, titta på tavlan och ha det mysigt. Hej sålänge!