Efter gårdagens hysteriska hemresa (hej motorväg, två timmars bilkö och formel-1 genom Bilbao) kan vi konstatera att våra två senaste flygresor har varit helt bananas. Tur då att resan i det stora hela var så himla fin! Sista kvällen i Biarritz åt vi middag på La Baleak, en fin och mysig restaurang nära Les Halles. Min kompis Malin tipsade om den här för längesedan men sa då att den hette La Baleine, och jag kopplade inte förrän vi kom dit (och jag såg valen) att det måste vara samma restaurang eftersom La Baleak betyder val fast på baskiska…

Jag åt en kall melongazpacho med getostmousse till förrätt, och den var inte av denna värld! Någon som sitter inne på ett bra recept, kanske? De andra åt allt från tonfisktartar till kalv, men jag tycker nog – helt ogenerat – att min soppa så godast ut av allt.

Till efterrätt åt jag en jordgubbssoppa med maräng i. Herreminje vad gott! Jag har läst om île flottante innan men aldrig smakat trots att jag varit i Frankrike ett otal gånger vid det här laget. Hur som, nu är det slut med Biarritz för den här gången. I helgen kommer (äntligen!) hela min familj upp och jag ska få kela med Isbjörnen hur mycket som helst!