Igår åkte vi till San Sebastián för att kolla in staden, hänga på stranden och såklart äta god mat. Jag har generellt ganska dålig koll på spansk mat förutom de tapasställen jag har besökt i Sverige (tänk friterat, dränkt i olja osv) och tänkt att ok, om detta är tapas är det nog inte min kopp te. Helt enkelt. Men, så blev vi rekommenderade att äta pintxos (eller pinchos) som är en baskisk specialitet och variant på tapas.

Och, även om det är möjligt att det finns oljeindränkta varianter även här, var det inget som jag såg på den här lilla restaurangen. Oändligt med fina små pinxtos stod uppdukade på baren och så fick man helt enkelt välja precis vad man ville. Eftersom jag inte förstår ett ord spanska/baskiska bad jag om att få tre vegetariska varianter, och trots att jag ibland kan bli nervös över att “vegetariskt” ibland innebär både fisk och gudvetvad fick jag tre finfina pinxos. Helvegetariska.

Men alltså, San Sebastián. Vilken stad! Otroligt vacker, fantastisk strand och vilken mat. Magnifikt! Vi avslutade vårt besök i staden men att äta på den här restaurangen (som råkar ha tre stjärnor i GM, något vi inte förstod förrän vi bokat bord) men det var så coolt att det såklart förtjänar ett helt eget inlägg. Nu, mina vänner, är det dags för promenad till boulangeriet för att handla bröd. Idag står det surfing, bad och strandhäng på schemat. Jag klagar inte, som ni förstår. Ha en fin helg!