Tillbaka till jobbet är i vår familj likställt med tillbaka till jaha-vad-ska-vi-äta-ikväll-då? Jag vänder mig som vanligt till matbloggosfären för att hitta inspiration, och den här finfina (och enkla!) pastarätten hittade jag hos Sofie. Perfekt för trötta vardagar. Enligt rådande matbloggslagar har jag såklart ändrat lite i receptet…

Pasta med zucchini och gremolata

2 personer

1 zucchini

1,5 dl finhackad persilja

1 stor vitlöksklyfta

1 citron, zest och saft

5 msk olivolja

0,5 dl mandelspån

spaghetti för 2

salt & nymald svartpeppar

riven parmesan

Strimla zucchinin och fräs i lite olja. Riv vitlöksklyftorna, blanda med citronzest och saft från halva citronen, persilja och olivolja. Koka pastan al dente, blanda med gremolata och zucchini. Strö över mandelspån och parmesanost. Servera direkt.