Johannas knäckebröd i bakgrunden!

Nä, hörni, jag gör det lätt för mig. Jag hann nämligen ta ungefär tre kort under bröllopsbonanzan innan kameran lades undan så kolla in hos vår kompis Jennie för där kan ni se otroligt fina bilder från kvällen! Men vad säger ni, ska vi diskutera det viktigaste – maten och drycken?

Det första vi bestämde i matväg var att vi ville ha snaps och öl till förrätten. Intressant ände att börja i kanske, men jag tycker att snaps är en bra start på nästan alla middagar, speciellt de av väldigt festlig karaktär. Valet föll på OP eftersom det råkar vara min favoritsnaps, och ölen bryggde vi själva. Sistnämnda gjorde helt klart succé, speciellt eftersom Manne hade gjort världens finaste etiketter. Till ölen och snapsen åt vi Ljungbladröra (eller gubbröra om man vill vara tråkig och kalla den så) på Johannas fina bröllopsknäcke.

Foto: Jennie Svensson.

Eftersom vi var runt 100 personer på bonanzan bestämde vi oss för att ha en stor buffé istället för bordsservering. Tillsammans med cateringfirman bestämde vi vad vi ville ha på buffébordet och det blev pyttelite fisk, lagom med kött och mycket vegetariskt. Till maten serverade vi tre olika sorters rödvin (det vita vinet glömde vi helt av…) som vi ställde på borden så gästerna fick servera sig själva. Perfekt tycker jag eftersom det aldrig satt någon med tomt glas.

Som många av er redan vet hade vi en stor kak-och-tårtbuffé till efterrätt. Paradtårtan var såklart en spiddekaga (komplett med Han Solo och Leia på toppen) som mina föräldrar fraktat med upp från Skåne. Tack till alla er som bakat och hjälpt till, och extra stort tack till Ann-Louise och Åsa som bidrog med vegansk tårta och finfina kakor som båda gick åt som smör i solsken.

Till drinkbordet hade vi valt två klassiker och en nostalgitrip: GT, cosmo och Galliano Hot Shots. Sistnämnda var helt klart det som gick åt mest, och min bror – Hot Shotsens mästare – var lyrisk.

Summan av bonanza-kardemumman, då? Well, det är verkligen ett jättejobb att ordna en sådan här stor fest från… inget. Vi har fixat precis allt själva, såklart med hjälp av våra vänner och familjer. Hyra tält, catering, porslin, dukar, dekorationer, boende, tårtgafflar, vin… Men, det blev himla bra till slut. Även om det har varit en något krokig väg till destinationen, så att säga. Vill man göra det enkelt för sig är det här helt klart inte vägen man ska gå, men om man vill få det precis som man vill så är det perfekt.

Vi hade för övrigt önskat oss vin och champagne i bröllopspresent, och ni kan inte ana hur mycket godsaker vi numera har i vår lilla vinkällare! Vissa av godbitarna ska lagras, men några har vi tagit hem för att prova inom kort. Stay tuned.

Vigseln, 14 juli. Skrattfest.

Många har undrat om det där med att åka iväg och vigas. Varför gör man det? Well, det är inte alla som drömmer om det där stora kyrkbröllopet. Det var precis såhär vi ville ha det, och vigseln är något som alltid kommer vara ett speciellt minne för oss, Alex och Adam. Det är fint det.

Nu är det slut med bröllop i Matrepubliken. Tack alla som har hjälpt oss med det här jätteprojektet, och såklart världens största tack till Minna och Manne som har hjälpt oss med ungefär hur mycket som helst. Ni är bäst!