I morse vaknade vi upp i Grants Pass, packade in oss i bilen och körde mot Crater Lake som är en av Oregons mest kända nationalparker. Sjön bildades för sisådär 7700 år sedan (!) när vulkanen Mount Mazama kollapsade. Sjön är 350 m djup (!) och är den djupaste sjön i USA.

Den här upplevelsen kvalar helt klart in på min topp-3-lista över coolaste saker jag sett. Verkligen. Det är så himla fint, och så tyst och fridfullt på något sätt. På väg upp och ner för berget fick både jag och Calle titta två gånger på de vita högarna som ligger längst med vägen. Snö? Nähä? Men jo, det är det. Och hur det kan ligga kvar i den här värmen, det ska jag ta reda på alldeles snart.

Annars måste jag säga att Oregon är en av de coolaste staterna jag varit i. Någonsin. Otroligt fint, natur som inte är av denna värld, och så har de ju dessutom några av världens godaste viner. Och just det, det här är ju rena öl-himmelriket som ni kanske vet. De två närmsta dagarna ska vi prova Oregon-viner tills vi storknar, sen blir det Oregon Brewers Festival!