Alcatraz är en av de platser som har varit på min måste-se-lista sedan jag var liten. För mig är det stora fängelset på den lilla ön utanför San Francisco både läskigt och fascinerande, och för att bygga upp spänningen laddade vi upp med den klassiska Clint Eastwood-filmen Flykten från Alcatraz innan vi åkte till USA.

Det bästa med Alcatraz var helt klart den otroligt välgjorda audiotouren som man kunde gå i den stora fängelsebyggnaden. Vi fick varsin manick med tillhörande hörlurar och gick sedan omkring i fängelset, guidade av före detta fångar och fångvaktare.

Och som en liten flicka bredvid mig sa – It sure is a creepy place. Hear you sister. Läskigt, och väl värt ett besök. Biljetterna tar slut flera veckor i förväg så se till att vara ute i god tid om ni vill komma dit.

Ok, nuff med Alcatraz. Idag checkar vi ut från hotellet, hämtar vår hyrbil och börjar vår resa norrut. De närmsta dagarna ska vi prova vin och njuta av varmare väder (SF är überkallt!) och bloggen ska åter igen handla om matrelaterade saker. Lovar. Hej sålänge!